multiview Color


Waarom is de multiview color onmisbaar?
Dit multi functioneel instrument is onmisbaar in de navigatiehoek of in de kuip van je zeil of motorjacht. De multiview werkt als repeater,en heeft de beschikking over een modern in zonlicht leesbaar kleuren 4.3 inch lcd scherm met touchscreen .

Een repeater is een instrument dat via nmea 0183 ingang ontvangen boorddata inleest en dit laat zien op het scherm. Wanneer u meerdere nmea bronnen heeft, of zelfs de raymarine instrumenten met seatalk, kan de wifi multiplexer ingezet worden om alle data te verzamelen. Via een nmea uitgang van de multiplexer kan deze data verstuurd worden naar de multiview.
Vooral ook de performance functie is erg handig. Waar de wifi multiplexer dit alleen kon doorgeven naar bestaande repeaters, door de waypoint naam te vervangen voor de performance, kan de multiview dit nu groot weergeven op zijn lcd.
Dit maakt deze handige functie een stuk gebruiksvriendelijker!
De achtergrond verlichting kan naar keuze worden ingesteld op dag en nachtstand, waarbij de helderheid eenvoudig kan worden aangepast.

De Repeater functies:
 1. weergegeven van de boord data ontvangen van de nmea 0183 ingang:
 2. gps informatie scherm
 3. waypoint route scherm
 4. AIS schermen
 5. wind schermen met ware wind berekening
 6. close haule wind scherm aan de wind en voor de wind
 7. kompas / snelheid scherm
 8. verschillende snelheid schermen
 9. trim scherm
 10. performance scherm (adhv polar tabel van uw boot)
 11. diepte/watertemperatuur scherm
 12. XTE, barometer en diepte Alarmen instellen
 13. dag en nacht backlight naar keuze instellen


Handige toevoegingen

Het instrument heeft een AIS repeater functie. Deze geeft de door uw AIS ontvanger/transponder ontvangen data weer op het scherm. Door de zoom functie kunt u kiezen voor het weergeven van schepen op grote afstand, of het beeld inzoomen en de boten die meer in de buurt zijn weer te geven. Voor dagstand is er een witte achtergrond. Snachts kan de zwarte achtergrond gekozen worden. Klassa A(beroeps) en B (recreatie) berichten worden weergegeven in verschillende kleuren. Door naar links te swipen wordt ook een lijst weergegeven met daarin naam,mmsi, cog,sog,afstand en callsign per schip.
In overleg met het zeilersforum zijn er nog verschillende slimme handigheidjes ingebouwd, zoals het genereren van Ware wind snelheid en -hoek(TWS & TWA) berichten aan de hand van de bootsnelheid en schijnbare wind berichten.

Van zo goed als iedere boot is een polar diagram beschikbaar. Door deze tabel in de multiview op te slaan en in de multiview dit automatisch te combineren met de data van een windgever en de bootsnelheid kan berekend worden op hoeveel procent ten opzichte van de polar wordt gevaren!

De software in de multiview kan eenvoudig via de usb kabel door uzelf worden vernieuwd. Op het moment dat een nieuwe functie beschikbaar is kunt u deze aan boord in de multiview programmeren.
De updates zijn gratis.
Wij staan open voor iedere suggestie om de functionaliteit van de multiview te verbeteren. Heeft u een idee, neem gerust contact op!


Nederlands fabrikaat
De StarInstruments multiview color is een volledig door ons ontworpen en geproduceerd nederlands produkt en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met enthousiaste leden van het Zeilersforum!, dus uit de watersport praktijk!

Te koop voor €479,00 , inclusief btw in de webshop
Een ruime selectie van de schermen beschikbaar op de multiview color: